Energia sziget masszázs stúdió
"Mindannyiunknak hatalmunkban áll választani egészség és betegség, gazdagság és szegénység, szabadság és szolgaság között.
A miénk a döntés nem pedig bárki másé.
 "

                                                                           Richard Bach

MENÜ

 

 

                                         

 

Lávaköves masszázs


A lávaköves masszázs lényegében nem más, mint egy mélyszövet masszázs, meleg, ill. hideg lávakövek alkalmazásának kombinációja. Termoterápiának is nevezhető. Lássuk, miről is van szó!

A különböző hőmérsékletű tárgyak testen történő alkalmazása lényegében az ókorba nyúlik vissza. A köveket számos kultúrában használták. Különösen az amerikai indiánoknál volt népszerű, akik az izzasztó sátor magas hőmérsékletét a kövek segítségével tartották fenn. A tradicionális hawaii lomi-lomi masszázs során a köveket közvetlenül a bőrre helyezik.

Jóllehet a kövek alkalmazásának többezer éves hagyományai vannak, másodvirágzását napjainkban éli. A kilencvenes években Nelson-Hannigan fejlesztette ki az ú.n. LaStone terápiát, amelyhez 54 forró, 18 hideg és 1 szobahőmérsékletű követ alkalmazott. Koncepciója szerint a kövek meghosszabbítják a masszőr kezének hatását és a mélyebb szövetrétegeket is elérik. Emellett kinyitja a csakrákat (energiaközpontok indiai elnevezése), ezáltal biztosíthatja a szabad energiaáramlást a fejtetőtől a talpig.

Az alábbi jótékony effektusokat válthatja ki:
Fokozhatja a keringést és a szervezet öngyógyító mechanizmusait
Lazíthatja az izmokat
Segítheti a szervezet méregtelenítését
Oldhatja a stressz okozta tüneteket
Csökkentheti a fájdalmat és az izommerevséget
Megteremtheti a belső harmóniát és spirituális jólétet

Hogyan néz ki a lávaköves masszázs a gyakorlatban? Lényegében csak a kövek alkalmazásában tér el a hagyományos, svédmasszázstól. Vagyis a fogások teljesen megegyeznek. A köveket 34C-ra melegítik fel. A masszázsolajat szétoszlatják a páciens hátán és lábain, majd a masszőr a kezeiben fogott kövek segítségével végigmasszírozza a testet. Legutolsónak a nyak, fej és arc következik.

A páciens részéről semmilyen előkészületet nem igényel. A masszőrnek azonban figyelnie kell, hogy készen álljon a megfelelő hőfokra melegített kő, mire a masszázs elkezdődik. A lávaköves masszázsnak semmilyen mellékhatása nincs. Ezidáig csak kedvező változásokat írtak le, amelyben nem csak a testre, hanem a lélekre és szellemre kifejtett jótékony effektus is szerepelt.

 

Asztali nézet